Som en sjov lille information kan det nævnes, at ordet bolsje enten kom til dansk fra det nedertyske ord "boltje", der betyder "lille kugle".
Hvad betyder suttet bolsje?
– Der er ingen, der vil have et suttet bolsje. Sådan bliver det tit sagt i ejendomsbranchen. Betydningen er, at man ikke vil have en ejendom, som alle mulige andre allerede har set på.
Hvor stammer bolsje fra?
Hvor i Tyskland bolsjer blev formet af konditorer ved hjælp af såkaldte bolsjeprægemaskinder og bolsjevalser, blev og bliver det klassiske danske bolsje formet i hånden og skæret ud.
Hvornår opfandt man bolsjer?
Bolsjer er en form for slik, hvis hovedbestanddel er sukker. Sukkeret opvarmes til 160-170 °C, tilsættes smags- og farvestoffer og formes til en lang pølse. Denne klippes i mindre stykker med en saks eller formes yderligere på maskine. Fremstilling af bolsjer o.l. kendes, fra sukkeret kom til Europa i 1100-tallet.
Er bolcher slik?
Bolcher er slik, hvor alle kan være med
Skulle lysten til noget sødt melde sig, så er det nemt at hive et smagfuldt bolche frem. Deler du ud af dine bolcher til kollegaerne på arbejdet, så stiger din popularitet garanteret hurtigt, for det er de færreste, der takker nej til et lækkert bolche.
Dykker med ubåd i det Indiske Ocean
Hvorfor hedder det bolsje?
Som en sjov lille information kan det nævnes, at ordet bolsje enten kom til dansk fra det nedertyske ord "boltje", der betyder "lille kugle".
Hvor stammer bolsjestokken fra?
Bolsjestokken siges at stamme fra en bolsjekoger i staten Indiana, USA, som blev ked af, at julen blev verdsliggjort, og man derved glemte det egentlige budskab i julen, nemlig Jesu fødsel. Derfor fandt han på en måde at minde sine medmennesker om julens budskab.
Hvorfor hedder det slik?
Ordet slik er afledt af verbet slikke, af middelnedertysk slicken 'slikke, gnaske i'.
Hvad er der i bolsjer?
Hovedingredienserne i bolsjer er vand og sukker. Når man laver bolsjer, kommer man en stor mængde sukker i en gryde med vand.
Kan bolsjer blive for gamle?
Hjemmelavede bolcher kan bevare deres friskhed og lækre smag i op til 6 måneder under optimale opbevaringsforhold. Nøglen til lang holdbarhed er korrekt opbevaring. Hvis bolcherne er opbevaret i en lufttæt beholder og placeret et køligt, tørt sted væk fra direkte sollys, kan de ofte overgå den anslåede holdbarhed.
Hvorfor hedder det kongen af Danmark bolcher?
Kong Christian d. 5. spiste herefter gladeligt sin medicin i form af de nye bolcher indtil han blev rask. Derfor blev bolcher med den karakteristiske smag af anis og den skarpe røde farve, kendt under navnet Kongen af Danmark bolcher.
Hvorfor hedder det spejderhagl?
Navnet “Spejderhagl” leder tankerne tilbage på bolcher ved samme navn. Ligesom bolcherne har Spejderhagl også en dejlig smag af lakrids, der varmer og giver fornyet energi.
Hvorfor hedder det bismarcksklumper?
»Første gang navnet Bismarck blev nævnt i tv-serien 1864, fik jeg en smag i munden af de bolsjer, som min mormor proppede i mig, når jeg besøgte hende i min tidlige barndom, og som hun kaldte »bismarcksklumper«.
Hvordan staver man bolsjer?
Da Ordbog over det danske Sprog i 1920 skrev om ordet, var stavningen bolsje. Og sådan staves det stadig officielt.
Hvordan staver man forresten?
forresten — Den Danske Ordbog.
Hvad betyder det at sætte noget over styr?
At ”sætte over styr” betyder, at man mister noget, fordi man ikke har været dygtig eller klog nok til at beholde det. Eksempler: Efter pausen satte holdet deres målføring over styr. Danmark har gennem århundreder udviklet en stærk forvaltningstradition, som vi ikke vil sætte over styr.
Hvorfor citronsyre i bolsjer?
Når du laver frugtbolsjer skal du altid komme enten Æblesyre eller Citronsyre i, dette fremmer frugtsmagen. Der er ikke forskel på om du bruger det ene eller det andet. Æblesyren er finere i konsistens end Citronsyren.
Hvorfor bliver bolsjer klistret?
Bolsjer der klistrer skyldes ofte en af to ting. Du har sandsynligvis enten brugt for meget olie på bolsjevæv og redskaber, eller også har luftfugtigheden i lokalet været for høj. Sidstnævnte løses ved af lufte ud. Du kan også pudre dine bolsjer med magnesiumstearat eller talkum, inden du pakker dem.
Kan man bruge frugtfarve til bolsjer?
De ingredienser man bruger typisk til at lave bolcher er: vand, sukker, druesukker, aroma, citronsyre, frugtfarve og madolie.
Hvorfor hedder det Haribo?
HARIBO, en sammentrækning af Hans Riegel og Bonn, er en tysk slikproducent. Haribo er også Europas største slikproducent. Firmaet blev grundlagt i Bonn i Tyskland i 1920.
Hvorfor hedder det juleflæsk?
De har deres navn, fordi fedtstoffet, man bruger til småkagerne, er svinefedt. Fedtkager smager dog slet ikke af gris. De er præcist lige så lækre som de fleste andre kanoniske, danske småkager.
Hvorfor hedder det Toblerone?
Toblerone blev skabt af Theodore Tobler og Emil Baumann i Bern i 1907. De to mænd udviklede den unikke mælkechokolade ved at iblande nougat, mandler og honning. Chokoladens navn er et portmanteau, der kombinerer Toblers navn med det italienske ord torrone (en nougattype).
Hvad hænger man på juletræet i Ukraine?
Ukraine: Uhyggelig pynt
Ukraine grænser direkte op til Polen. Og også der findes der en meget bizar (eller måske snarere uhyggelig) skik i forbindelse med juleaften. I Ukraine pynter man ikke kun træet med juletræskugler og stjerner, men også med edderkopper og spindelvæv.
Hvor stammer bolsjer fra?
I Danmark var det i begyndelsen kun hofapotekeren og siden andre apotekere, der fremstillede bolsjer for at gøre deres medicin mere velsmagende. Kongen af Danmark-bolsjer, med smag af anis og lakrids, fik fx navn efter de brystdråber, som Christian 5. s livlæge fremstillede i 1600-tallet.
Hvor stammer adventskransen fra?
Adventskransen stammer fra Tyskland helt tilbage i 1839, hvor en tysk teolog ved navn Johann Hinrich Wichern anvendte den i sit missionsarbejde. Hans adventskrans så dog noget anderledes ud end den adventskrans, vi kender i dag. Den havde mange flere lys, som varierede i både farve og størrelse.