Er tv-julekalender dansk?

Konceptet med tv-julekalendere stammer oprindeligt fra Sverige, men har også bredt sig til Danmark, Norge, Finland og Island. Sveriges Television har sendt årlige julekalendere siden 1960, DR siden 1962, Yle siden 1963, NRK siden 1970, RUV siden 1988, TV 2 siden 1990 og TV 2 Norge siden 1992.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Er julekalenderen dansk?

TV-julekalenderen stammer fra Sverige, hvor den første julekalender blev sendt i fjernsynet i 1960. Fænomenet blev opfundet som supplement til den trykte julekalender, hvor det, der gemte sig bag dagens låge, udspillede sig som underholdning i fjernsynet samme aften.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kb.dk

Hvem opfandt julekalender?

Julekalenderen blev opfundet i München, af Gerhard Lang. Han fik idéen i 1905, og i 1908 blev den første julekalender trykt. Den fik navnet "Im Lande des Christkinds". Den første danske julekalender "Børnenes Julekalender" kom til i 1930.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Hvornår kom den første julekalender til Danmark?

I 1962 forfulgte Danmarks Radio (DR) ideen om en tv-julekalender til børn. Konceptet kom til at hedde 'Børnenes Julekalender', og dets første produktion blev kaldt 'Historier fra hele verden'. Den første julekalender sendte en række mindre historier fra andre lande.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danmarkshistorien.dk

Hvor stammer traditionen med julekalender fra?

Traditionen med julekalendere i fjernsynet stammer i Danmark helt tilbage fra 1962, hvor Danmarks Radio sendte julekalenderen ”Historier fra hele verden”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på historielab.dk

Verdens Værste KARENSHvor stammer de danske juletraditioner fra?

Den ældste juletradition stammer helt fra hedensk tid inden kristendommen. I historiebøgerne kan man læse om løsslupne drikkegilder, og den norske konge Harald Hårfager, der foretrak at ”drikke jul”. Julefrokoster og store gilder med mad og drikke er derfor en af de ældste juletraditioner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på femina.dk

Er chokolade julekalender en dansk ting?

Chokolade julekalenderen kom til Danmark omkring 1960'erne og blev hurtigt en fast del af den danske juletradition. Den typiske chokolade julekalender består af et stort stykke karton formet som et hus eller et landskab med 24 små låger – en for hver dag fra den 1. til den 24. december.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på adventskalenderen.dk

Hvad er den mest populære julekalender i Danmark?

Det er især disse tv-julekalendere, som havde høje seertal, hvoraf 'Alletiders Jul' fra 1994 har rekorden med 1,383 million seere i gennemsnit.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på omtv2.tv2.dk

Hvilken julekalender er blevet vist flest gange på dansk tv?

De Nattergale fik heller ikke mange penge til at producere serien, men de formåede at skabe nogle legendarisk ud af næsten ingenting. Siden er 'The Julekalender' blevet den julekalender, der er vist flest gange på dansk tv, og det blev også den første danske julekalender, der blev eksporteret til udlandet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på juleweb.dk

Hvad hedder Danmarks ældste julekalender?

De mange forskellige julekalendere der er blevet vist på tv gennem tiden. Der findes rigtig mange forskellige julekalendere, som er blevet vist i tv. Den første der blev vist i DR, er adresseret helt tilbage til 1962, var den første julekalender i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på juleliv.dk

Er The Julekalender dansk eller norsk?

The Julekalender er en dansk julekalender fra 1991, som er skrevet og instrueret af Hans-Erik Saks og komikergruppen De Nattergale og produceret af Saks Film for TV 2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvor mange penge har De Nattergale tjent på The Julekalender?

Dog kunne de malke succesen ved at turnere rundt i landets storcentre i december og optræde som Frits, Hansi og Günther. En business, som julekalender-kollegaen Pyrus bevidst tjener store penge på - ca. en halv millioner kr. på en måned.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mediawatch.dk

Hvor stammer chokolade julekalenderen fra?

Historien om julekalenderen

Det har ikke altid været en chokoladejulekalender, der har fyldt i hjemmene. Julekalenderen stammer oprindeligt fra Tyskland og bestod af to stykker karton lagt oven på hinanden, hvor der blev skåret eller prikket huller til 24 låger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nemlig.com

Hvem har været med i flest julekalender?

Vigga Bro er nok dén skuespiller i Danmark, der har været med i julekalendere gennem flest forskellige tidsaldre. Tilbage i 1968 var hun med i én af DR's aller første julekalendere, og sidste år spillede hun skovkonen i 'Julehjertets Hemmelighed'.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på juleweb.dk

Hvor mange danske julekalendere?

Der vises kun flere og flere for hvert år der går og i 2009, 2010, 2017 og 2018 har der fordelt på alle de danske TV-kanaler været vist hele 8 julekalendere hver dag fra første til 24ende December.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jule-kalender.dk

Hvornår kom den første julekalender på TV 2?

De første julekalendere

I 1990 sendte TV 2 deres første julekalender for både børn og voksne. Årets børnejulekalender var 'Trolderik og Nisserne'.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tools.tv2.dk

Hvad er den dyreste julekalender?

I 1986 kom den dyreste julekalender nogensinde. Den hed 'Jul på slottet' og kostede 12 millioner kroner at lave.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvornår kom den første julekalender på DR?

DR har sendt julekalender siden 1962. Her kan du genopfriske december-stunderne fra DR1 og få styr på, hvad der blev sendt hvornår.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Er der julekalender i Tyskland?

TV-julekalendere er et særligt nordisk fænomen, som danske børn i år har kunnet se i fjernsynet i 60 år. Derimod er TV-julekalendere ikke specielt udbredte i Tyskland, men det er en DR-julekalender blandt andet med til at ændre på i år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvornår kom chokolade julekalender til Danmark?

Den første chokolade julekalender blev introduceret i 1958 og blev populær fordi det gav børn en sød overraskelse hver dag i december. I dag er chokolade julekalendere en fast del af december hyggen i mange familier, både i Danmark og resten af verden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på xn--flt-vla.dk

Hvad hed julekalenderen sidste år?

2019: Tinka og Kongespillet. 2020: Juleønsket (genudsendelse fra 2015) 2021: Kometernes jul. 2022: Tinka Og Sjælens Spejl.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alt.dk

I hvilken dansk tv-julekalender møder man nissen Lunte?

Nissernes Ø var den tredje i rækken af DR's julekalendere om Nissebanden, som blev sendt i 2003. Den eneste af de person fra den oprindelige nissebande var Lunte (Flemmeing Jensen). De andre i den nye nissebande var: Fitnisse Figur Figursson spillet af Søren Pilmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvilken julekalender er Malte fra?

Pagten handler om drengen Malte, som møder nissen Lyda, hvis familie er i fare pga. isheksen Iselin, der vil fryse nisserne, så hun kan få alt magten i den magiske verden. Men der er en ting, som afholder hende fra det. Pagten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvor mange Pyrus julekalender er der lavet?

Serien startede med Alletiders jul i 1994, som blev en stor succes, og siden blev efterfulgt af Alletiders nisse (1995), Alletiders Julemand (1997) og Pyrus i Alletiders Eventyr (2000). Udover julekalendrene blev også en spillefilm Pyrus på pletten (2000) og et teatershow, Pyrus i Alletiders Show, lavet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org