Spangsberg Chokolade A/S er en dansk konfekturevirksomhed. De producerer forskelligt konfekture, hvilket omfatter flødeboller, bolsjer, vingummi, osv. De har to kendte varemærker: Spangsberg Flødeboller og Nørregade Bolscher.
Hvem ejer Spangsberg?
Spangsberg Chokolade er ejet af holdingselskabet MISP Holding A/S, der også ejer selskaber såsom Heino Cykler og Elvirasminde, som producerer flødebollerne Samba. Bag holdingselskabet står Spangsberg-familien stifter Michael Spangsberg samt Frederik Spangsberg, Mette Spangsberg og Nicolai Egebjerg Larsen.
Hvor er Spangsberg fra?
Den spæde start. Historien starter hos en lille chokoladefabrik i Taastrup. Kort tid forinden har lokalerne været i brug af en legetøjsgrossist. Det bliver der dog lavet om på, da Michael Spangsberg tager over, og det hele er snart omdannet til chokoladeproduktion.
Hvorfor laver Spangsberg så mange 2. sortering?
I stedet for at smide en rest helt fin skum fra én slags flødebolle ud, lader Spangsberg den komme ud sammen med den nye slags skum en kort overgang. - På den måde bliver der flere gange om dagen produceret flødeboller, som er blandede i smag og derfor bliver andensorterings-flødeboller.
Hvor rig er Michael Spangsberg?
»Årets udvikling og resultat anses for tilfredsstillende,« skriver ejer og direktør Michael Spangsberg i regnskabet, der er virksomhedens bedste nogensinde. Michael Spangsberg, der gennem sit holdingselskab er god for cirka 180 mio.
SPEJL - Spangsberg Chokolade
Hvad hed Spangsberg før?
De producerer forskelligt konfekture, hvilket omfatter flødeboller, bolsjer, vingummi, osv. De har to kendte varemærker: Spangsberg Flødeboller og Nørregade Bolscher. Virksomheden blev etableret under navnet Viking Chokolade A/S i 2002, hvor Michael Spangsberg startede en chokoladefabrik i Taastrup.
Hvem ejer nørregade slik?
Michael Spangsberg opkøbte i 2010 Nørregade Bolcher og er til dato stadig direktør og ejer af virksomheden.
Hvem er stifter af Spangsberg?
Spangsberg Chokolade er stiftet af Michael Spangsberg. Han har grundlagt sin formue i 1985, hvor han overtog en mindre bolsjefabrik i Næstved. Senere udviklede det sig til slikuniverset Bonbon, der blev så populært, at det fik sin egen forlystelsespark. Bonbon-land havde i 2020 et underskud på 13,2 mio.
Kan flødeboller blive for gamle?
Hjemmelavede flødeboller kan holde sig alt efter hvilket fyld der er i, i ca. 3 dage. Du kan derfor med fordel lave dem et par dage, inden de skal spises. Er der frugt eller anden syre i flødebollerne kan de ikke holde sig i lige så lang tid.
Hvem laver Spangsberg marmelade?
Som direktør og ejer af Give Konfekture udvikler Jacob Jensen og hans medarbejdere marmelade og andre produkter til bageri-, mejeri- og kødindustrien. Siden halvdelen af virksomheden blev solgt for fem år siden, har Jacob Jensen passet to jobs. Interessen og lysten til at udvikle har han beholdt gennem mere end 20 år.
Hvor mange fabrikker har Spangsberg?
Spangsberg Chokolade har i alt 15 fabriksudsalg, hvor kunderne kan købe kasser med andensortering-flødeboller. De mange kasser har fået mor og datter fra Nivå til at undre sig over, om de mon bliver produceret med vilje.
Hvem ejer BonBon-slik?
BonBon-slik er et dansk slikfirma, der er kendt for særprægede navne, som blev grundlagt i 1985, da Michael Spangsberg overtog en bolsjefabrik i Holme-Olstrup ved Næstved. I dag er mærket ejet og produceres af Toms.
Hvad koster en kasse Spangsberg?
Spangsberg kalder kasserne for 2. sortering, og du slipper derfor også med en god pris. En kasse koster 85 kr., og der er to for 150 kr.
Hvor bor Spangsberg?
Om Michael Spangsberg, Vedbæk
Michael bor i Vedbæk.
Hvem ejer BonBon-Land?
Første led i ordet BonBon-Land kommer af fransk bonbon 'bolche, godte'. Parken blev oprettet i 1992 på initiativ af fabrikanten Michael Spangsberg (f. 1955) og ejes siden 2007 af Parques Reunidos, der ejer over 60 parker i Europa, Nordamerika, Mellemøsten og Australien.
Hvem ejer Heino Cykler?
Heino Cykler er ejet af Bent Støttrup, Torben Bjørn Christensen og slikmillionæren Michael Spangsberg, der står bag BonBon-slikket, Karen Volf-småkagerne og flødebollerne med familiens navn.
Kan kogte ris blive for gamle?
Kogte ris kan du opbevare i køleskabet i op til 4 dage.
Kan man fryse Spangsberg flødeboller?
Lækre iskolde eller frosne
Der er alt for få, som kender vores #SpangsbergHack, med islækre, kolde flødeboller som en kølende dessert. Spangsberg Flødeboller er nemlig fantastiske, når de kommer direkte fra fryseren. Alt du skal gøre er, at lægge en æske flødeboller i fryseren i et par timer.
Kan makrel i tomat blive for gammel?
Dåsetun og torskerogn bliver sarte efter åbning, mens syltede ting ofte kan holde sig over datoen, siger ekspert. Dåsetun, makrel, flået tomat eller et glas med syltede agurker. Det er nemt at hive et glas eller en dåse ud fra skabets mørke, og den konserverede mad kan holde i evigheder.
Hvad skete der med BonBon-slik?
For mere end 20 år siden købte Toms BonBon-slikket, så de ejer og producerer det i dag. Vi sælger fortsat det, vi må – i parken (læs evt. mere om historien længere nede på siden). Siden 2022 er der dog sket nye ting i BonBon-Land, da vi fik lav-selv-slikkepinde tilbage i parken.
Hvem har opfundet Spangsberg flødeboller?
Fabrikant og iværksætter Michael Spangsberg runder 60 år. Han har opfundet BonBon-slikket med de skøre navne, grundlagt BonBon-land, skabt Spangsberg- flødebollerne og senest opkøbt flødebollefabrikken i Skanderborg.
Er der gelatine i Spangsberg?
Blandingen indeholder en varieret sammensætning af sødt og smagfuldt slik, der omfatter ingredienser som sukker, glukosesirup, gelatine og forskellige naturlige farvestoffer.
Hvem startede Spangsberg?
Historien for Spangsberg startede tilbage i 2010, hvor Michael Spangsberg startede den første produktion på en lille fabrik i Taastrup. I begyndelsen blev der fokuseret på dessertchokolader og marcipanbrød, som blev solgt som firmagaver, og når der var travlt, hjalp familien til.
Hvem ejer Katjes slik?
I dag er Katjes International moderkoncernen, der ejer flere konfekturebrands ud over det oprindelige tyske Katjes brand, herunder Lutti (Frankrig) og Festivaldi (Italien). Dette vidner om virksomhedens vækst samt ambitionerne om at fortsætte med at sprede glæden ved kvalitetskonfektur globalt.
Hvad hedder bolsjerne i Lossepladsen?
De forskellige bolsjer i Lossepladsen hedder: Bussemænd. Rådne fisk.