På 9. klassetrin skal eleverne lave en obligatorisk projektopgave som en del af undervisningen jf. folkeskolelovens § 13 stk.
Er projektopgaven obligatorisk?
Ja. Projektopgaven er en obligatorisk del af undervisningen - på samme måde som øvrige opgaver, der udarbejdes i forbindelse med undervisningen i de forskellige fag i folkeskolen.
Er projektopgaven i 9. klasse en eksamen?
Projektopgaven er ikke en del af folkeskolens afgangsprøve, idet den udarbejdes som en del af den normale undervisning. Skolen kan arbejde med projektopgaven i løbet af skoleåret, men arbejdet skal afsluttes inden udgangen af april.
Hvad er forskellen på emnearbejde og projektarbejde?
Ved emnearbejder beskæftiger eleverne sig med faglige eller tværfaglige emner men arbejder ikke nødvendigvis projektorienteret. Projektarbejde kan gennemføres inden for et fag eller på tværs af fag. Hver elev eller arbejdsgruppe arbejder med hver sin del af et bestemt emne.
Hvad er en projektopgave?
En projektopgave er en tværfaglig opgave, hvor du bruger forskellige fags indhold og metoder. Du skal prøve at tænke ind, hvilke fag, der kan være med til at gøre dit projekt bedre. Husk projektopgaven er ikke emnearbejde!
Aktiv dødshjælp - projekt
Hvad kan et produkt være i en projektopgave?
Du kan lave et produkt, som formidler din viden om underemnet og problemstillingen. Gode eksempler kan være en avisartikel, en fotoserie eller en hjemmeside. Du kan også lave et produkt, som løser et konkret problem. Gode eksempler kan være en oplysningspjece, et træningsprogram eller en prototype af et fysisk produkt.
Hvor lang skal en problemstilling være?
Som sagt er en god problemstilling essentiel i en opgave, da den sikrer at man får besvaret opgavens hovedspørgsmål, og samtidig hjælper både læser og opgaveskriver med struktur og fokus. En problemstilling kan ofte bestå af 3-5 spørgsmål, men det er ikke blot tilfældigt udvalgte spørgsmål indenfor opgavens emne.
Hvad er forskellen på en emneopgave og en projektopgave?
I en emneopgave arbejdes der ud fra et bestemt emne, som ønskes belyst. I en projektopgave skal Page 2 eleverne problematisere et emne og stille reflekterende og undrende spørgsmål til emnet. Fokuspunkterne er at undre sig, stille spørgsmål og søge efter svar.
Hvordan definerer man et projekt?
Et projekt defineres som en unik opgave af en vis størrelse, som er afgrænset i tid, ressourcer, og omfang, og som har deres egen midlertidige organisation. Det vil sige, at rutine- og driftsopgaver ikke er projekter.
Hvorfor projektarbejde?
I projektarbejde bliver eleverne bevidste om, og tilegner sig metoder til at opsøge og bearbejde viden, og de lærer at anvende kendt viden på en ny måde og tænke i alternative retninger. Desuden lærer de at formidle den tilegnede viden, så andre også får glæde af deres tanker, undersøgelser og arbejde.
Hvilke eksamener er obligatoriske i 9?
Der gennemføres altid prøver i fagene skriftlig og mundtligt dansk, matematik, engelsk og fysik/kemi. Herudover udtrækkes ét af de humanistiske fag kristendomskundskab, historie, samfundsfag samt tysk eller fransk, og ét af naturfagene geografi, biologi og idræt.
Hvad kan jeg skrive om i en projektopgave?
- Magt.
- Andre lande.
- Konflikter.
- Religion og tro.
- Nazisme - før og nu.
- Naturkatastrofer.
- Miljø
- Min kommune.
Hvordan ser en problemstilling ud?
En problemstilling er en afgrænset formulering eller spørgsmål, der indkredser den undren, de udfordringer eller de modsætningsforhold, som eleverne arbejder med i relation til deres valgte delemner. Problemstillingen har til formål at være retningsgiver for elevernes projektarbejde.
Hvad er obligatorisk til eksamen?
Følgende eksamener er obligatoriske: skriftlig eksamen i dansk og mundtlig eksamen i studieretningsprojektet (SRP). De øvrige eksamener udtrækkes blandt mulige skriftlige og mundtlige prøver over alle 3 år. I løbet af det 3-årige forløb skal eleverne til mindst fem interne skriftlige eller mundtlige prøver.
Er mundtlig historie obligatorisk?
Historie er obligatorisk fag i gymnasiet i alle 3 år, men starter først efter grundforløbet i 1g. Faget, der er på A-niveau, er hovedsageligt mundtligt, men der er en dansk-historie opgave i slutningen af 1. g og historie kan indgå i den store skriftlige opgave i 3. g.
Er mundtlig matematik obligatorisk?
Ifølge landsformanden forskyder det generelt matematikundervisningen væk fra fagets mundtlige elementer, at den mundtlige prøve ikke er obligatorisk for eleverne.
Hvad er forskellen på en opgave og et projekt?
En driftsopgave er en opgave, der er en fast rutine i virksomheden, og som ofte gentages. Projekter har en relativt lang varighed. Tværfaglig natur. For at løse projektopgaven skal mange forskellige arbejdsområder involveres, fx økonomi, markedsføring, produktkendskab, tekniske beregninger osv.
Hvordan laver man en god projektbeskrivelse?
En god projektbeskrivelse skal være specifik, overskuelig og let at forstå. Det skal indeholde alle nødvendige oplysninger om projektets formål, mål, tidshorisont, risici og økonomi. Til sidst skal det også indeholde en evaluering af projektets resultater, ved at sammenligne de faktiske resultater med de forventede.
Hvad skal et projekt indeholde?
En projektplan indeholder typisk følgende: De forskellige faser i projektet, opgaverne og milepælene i projektet, start- og slutdatoerne for alle opgaver og projektet som helhed, afhængigheder mellem opgaver og milepæle i projektet og hvilke ressourcer eller personer som er en del af projektet.
Hvordan laver man en synopsis projektopgave?
En synopsis skal give et godt overblik over dit valgte emne, den skal vise, hvordan du afgrænser det, og den skal tydeliggøre de problemstillinger, som du har søgt svar på. Derudover skal den give et indblik i de materialer, teorier og metoder, som du har gjort brug af, og den skal kort konkludere dine resultater.
Hvad kan man fremlægge om i dansk?
- Forandring fryder.
- Udviklingshistorier.
- På vej.
- Skillelinjer.
- Danmark og danskerne.
- Opdagelser.
- Konflikter.
- Frihed.
Hvad er en emnebeskrivelse?
Emnebeskrivelse: Det er her, du skal beskrive, HVORFOR du vil undersøge et givent emne. Det kan være betragtninger, du gennem dit arbejde synes, det kunne være interessant, at belyse. Det kan være en decideret opgave, din virksomhed stiller dig.
Hvordan lyder en god problemformulering?
En problemformulering skal være sprogligt præcis og fyldestgørende, og den skal ikke være for lang. En rettesnor er at holde den under 10 linjer. Helt simpelt sagt går dit arbejde med opgaven/projektet ud på at producere viden, der gør det muligt for dit at besvare spørgsmålene i problemformuleringen.
Hvor lang skal en indledning være?
Tommelfingerreglen er, at jo mere faglig en tekst er, desto flere punkter skal indledningen forholde sig til. Indledningen placeres som regel lige efter indholdsfortegnelsen, og dens volumen afstemmes i forhold til opgavens samlede omfang. Typisk vil en indledning på ¾-1 side være passende til en opgave på 8-10 sider.
Hvordan skriver man en god delkonklusion?
- markere klart, hvad der var formålet med det foregående afsnit.
- vise hvilke resultater, du opnåede.
- pege på de områder, hvor du stadig mangler svar (og forklare, at du kommer ind på det i opgavens næste afsnit).
- finde stoffet til opgavens endelige konklusion.