Geografiske områder skrives med stort.
Er Europa med stort?
Sammensætninger som indeholder et proprium, og som i sig selv også er et proprium, skrives med stort begyndelsesbogstav. Sammensætninger som indeholder et proprium, men som ikke i sig selv er et navn, kan valgfrit skrives med lille eller stort begyndelsesbogstav.
Er Skandinavien med stort S?
Svar: For at tage dit sidste spørgsmål først: Den Danske Ordbog indeholder normalt ikke proprier (egennavne) som "Danmark", "Skandinavien", "Kirsten" eller "Carl Nielsen"; de skal typisk findes i et leksikon som fx Den Store Danske eller Wikipedia.
Hvornår skriver man lande med stort?
Navne på fx have, stater, landskaber, skove, vandløb, bjerge, bestemte træer og sten, byer, kvarterer, gader pladser mv. skrives med stort begyndelsesbogstav i det første ord og i alle mere betydningsfulde ord (dvs. andre ord end konjunktioner, præpositioner, artikler og enkelte andre småord).
Er syd med stort?
Nord, syd, øst og vest skrives alle med lille begyndelsesbogstav, medmindre de indgår som led i et egennavn (proprium), fx Syddanmark, Vestfyn, Sydøstasien, Østberlin, Nordsjælland Den slags sammensætninger skal altid skrives i ét ord og altså med stort...
Energier i kollektivet + Förminskar man sig själv om man ber om hjälp?
Er Jylland med stort J?
Regel 2: Geografiske steder og bygninger skal have stort begyndelsesbogstav: Nørrebro. Danmark. Jylland.
Er vestkysten med stort?
Mere ”løse/brede” geografiske lokaliteter og geologiske tidsperioder skrives med småt, fx: vestkysten, østkysten.
Er Jorden med stort?
Navne på planeter, stjerner, stjernebilleder og andre himmellegemer skrives med stort begyndelsesbogstav, f. eks. Vandmanden.
Er vesten med stort?
Når du taler om vesten, skal der stort begyndelsesbogstav, i modsætning til vest.
Er bynavne med stort?
Stednavne skrives altid med stort begyndelsesbogstav. Hvis et stednavn består af flere led, der skrives hver for sig, benyttes stort bogstav i alle led bortset fra visse småord (forholdsord, artikler, bindeord).
Er Norden og Skandinavien det samme?
På dansk omfatter Skandinavien i dag Danmark, Norge og Sverige, mens den skandinaviske halvø kun er betegnelsen for Norge og Sverige. Dette område kaldes sammen med Grønland, Færøerne, Island og Finland for Norden.
Er Danish med stort?
Navne og stednavne skrives med stort begyndelsesbogstav som på dansk. Derudover skrives nationaliteter og sprog også med stort: Mary was Australian but spoke Danish.
Hvorfor er ikke Finland med i Skandinavien?
Finland er en del af Norden, men ikke af Skandinavien. Finland er noget for sig selv - ikke kun sprogligt, men også kulturelt, fordi Finland er mere præget af østlige strømninger end af vestlige. Samtidig er Finland som nation præget af den skandinaviske forvaltningsmodel.
Er Nordeuropa med stort?
Navne på geografiske områder skrives med stort begyndelsesbogstav, f. eks. men: I bermudatrekanten mellem staten, kommunerne og regionerne kan visse opgaver godt forsvinde.
Hvilke ord skal skrives med stort?
Brug stort begyndelsesbogstav i proprier (egennavne). Hvis et navn består af flere ord, skal der bruges stort bogstav i alle de betydningsfulde ord i navnet. ”Betydningsfulde ord” er adjektiver og substantiver. Stort bogstav i navne: Butikken hedder Brugsen.
Er dronningen med stort?
Der står i § 13 i retskrivningsreglerne i Retskrivningsordbogen, 4. udg., 2012, under punkt 3 at titulaturer, titler, stillingsbetegnelser og grader skrives med lille begyndelsesbogstav, fx dronning Margrethe, kong Frederik 9., statsministeren, professor Andersen mv.
Er østen med stort?
Brug stort begyndelsesbogstav i egennavne (proprier). Det Fjerne Østen.
Er Danmark en del af Vesten?
Vestlige lande: Alle EU-lande samt Andorra, Island, Liechtenstein, Monaco, Norge, San Marino, Schweiz, Storbritannien, Vatikanstaten, Canada, USA, Australien og New Zealand. Ikke-vestlige lande: Alle øvrige lande.
Er kongen med stort?
Officielle kongelige, fyrstelige og gejstlige titler skrives med stort begyndelsesbogstav både i omtale og i tiltale, men med lille begyndelsesbogstav, når de blot er en slags stillingsbetegnelse, f. eks.
Er politiet med stort?
Navnet på institutionen eller embedet skrives med stort begyndelsesbogstav, men når der er tale om personen, skrives det med lille begyndelsesbogstav, f. eks. Statsrevisorerne/statsrevisorerne.
Er dansk et egennavn?
Egennavne (proprium): Martin, Danmark, Odense, Netto, Audi.
Er jul med stort?
Månederne og ugedagene og betegnelser på religiøse og nationale højtider og festdage mv. skrives med lille begyndelsesbogstav: januar, mandag, påske, pinse, jul, nytår, juleaften, nytårsaften, grundlovsdag, mortensaften, sankthansaften, fastelavn, valentinsdag, valborgaften el.
Er Nordvest med stort?
Den slags sammensætninger skal altid skrives i ét ord og altså med stort begyndelsesbogstav. Derimod skriver vi udtryk som fx syden, østpå, nordvest, sydlig, vesttysker, østkyst med lille begyndelsesbogstav, men også i ét ord.
Er det i dag eller i dag?
I dag eller idag? Det er nemt at blive i tvivl, for mange skriver det i ét ord. Men i'et udgør en præpositionsforbindelse og skal stå for sig selv. Derfor skrives “i dag” i to ord.
Er folkekirken med stort?
Institutionen folkekirken skrives med lille – medmindre det er brugt som navn: Den Danske Folkekirke.