Er højskole dyrt?

Prisen varierer fra ca. 1.200 kr. til 2.500 kr. om ugen - det kan være afhængigt af fx fagudbud, materialer, værelsestype, studierejse m.m. Tjek prisen hos den enkelte skole.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hojskolerne.dk

Hvor mange penge bruger man på højskole?

Selv om staten betaler cirka to tredjedele af et højskoleophold, skal højskoleelever gennemsnitligt lægge en egenbetaling på 30.000-40.000 kroner for et langt ophold. Dertil kommer de lommepenge, man bruger i løbet af opholdet. Det er selvsagt ikke alle, der har mulighed for at lægge et sådant beløb.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politiken.dk

Hvad koster 4 måneder på højskole?

Få overblik over, hvad et højskoleophold koster her:
  • Efterårssemestereret 2025 koster kr. 33.725,- for 19 uger.
  • Forårssemesteret 2026 koster kr. 42.600,- for 24 uger.
  • Efterårssemestereret 2026 koster kr. 33.725,- for 19 uger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bosei.dk

Hvor meget koster højskole i gennemsnit?

Prisen inkluderer kost, logi og undervisning

Gennemsnitsprisen for et langt højskoleophold er ca. 1700 kr. om ugen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hojskolerne.dk

Er højskole gratis?

Højskole er ikke gratis, men!

Vi ved, at prisen for et højskoleophold kan være en barriere for nogen, men sammenlignet med et all inclusive ungdomsliv i en af de store byer, er et halvt år på højskole faktisk ikke nogen dårlig investering set fra et økonomisk perspektiv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hojskolerne.dk

Se hvorfor højskole bare er det bedste.



Hvordan får man råd til højskole?

Almindeligvis kan du ikke modtage tilskud til dit højskoleophold. Der er dog særlige tilfælde, hvor det er muligt at få økonomisk hjælp til egenbetalingen. Du skal som hovedregel selv kontakte kommunen, hvor du bor, eller den enkelte højskole for at få støtte.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hojskolerne.dk

Kan man få SU, når man er på højskole?

Selvom højskoleophold ikke berettiger til SU, behøver du ikke at opgive drømmen om at deltage på en højskole. Du kan søge efter legater og stipendier rettet mod højskolestuderende eller overveje at arbejde ved siden af opholdet. Højskoler tilbyder fleksible opholdsformer, der giver mulighed for deltidsjob.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ihs.dk

Er højskole pengene værd?

Den danske stat mener, at højskoleophold er en rigtig god ide. Derfor støtter staten dit lange højskoleophold med ca. to tredjedele. Du får altså meget mere for pengene end du selv betaler. Staten støtter hovedsageligt de lange højskoleophold, hvorfor ugeprisen også er lavere på de lange ophold.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hojskolerne.dk

Hvad er aldersgrænsen for højskole?

For ungdomshøjskoler skal eleverne være mindst 16½ år og ikke fyldt 19 år ved kursets begyndelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på slks.dk

Hvor mange lommepenge skal man have til højskole?

Lommepenge. Hvor mange lommepenge bruger man? Det er meget individuelt, men afhænger også af hvilket land du tager på højskole i, og om højskolen ligger i byen eller på landet. Skal du bo på landet, er der få ting, du kan bruge penge på.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på globalcontact.dk

Hvor gammel er man normalt på højskole?

Højskole for alle aldersgrupper

Alle kan tage på højskole. Du skal være fyldt 16 år for at komme på ungdomshøjskole og 17,5 for at komme på andre højskoler. De fleste elever på de lange kurser er typisk unge imellem 18 og 25 år, mens voksne, seniorer og børnefamilier oftest deltager i de korte kurser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hojskolerne.dk

Hvad koster et ophold på Vallekilde?

Langt ophold:

20 uger á 1.695 kr. Studietur: 8.900 kr. Andre udgifter (indmeldelse, depositum, materialer, ekskursioner etc.): 2.500 kr. Samlet pris for 20 uger: 45.300 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vallekilde.dk

Kan man få støtte til højskoleophold?

Nogle kommuner yder støtte til højskoleophold. Beløbets størrelse varierer fra kommune til kommune. I nogle tilfælde yder kommunen støtte til et højskoleophold. Du kan læse mere om støtte fra din kommune på foreningens hjemmeside.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hojskolerne.dk

Kan man få kontanthjælp på højskole?

På kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse

Det betyder, at du selv betale skoleopholdet, og du skal fortsat stå til rådighed for arbejdsmarkedet, mens du går på højskole. Du har dog også søge om at komme på højskole i forbindelse med aktivering. Kontakt din jobkonsulent eller sagsbehandler ved kommunen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på actsacademy.dk

Hvad får man ud af at gå på højskole?

Du udvikler dig - fysisk, socialt og personligt

Når du går på højskole, er der stor fokus på dig og din udvikling. Derfor vil du under dit højskoleophold blive udfordret i en sådan grad, at du kan flytte grænser og udvikle dig både fysisk, socialt og personligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sportshojskolen.dk

Kan man arbejde, mens man går på højskole?

Du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet, mens du er på højskole, og hjælpen skal være bevilget inden du melder dig til et højskoleophold. Du skal henvende dig til en sagsbehandler på jobcenteret i din kommune.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hojskolerne.dk

Kan man søge legat til højskole?

Mange højskoler har en elevforening, som er en forening for tidligere elever. I nogle tilfælde har disse elevforeninger besluttet at give mindre legater til kommende elever. Du kan henvende dig til den højskole, du er interesseret i, for at høre nærmere om denne mulighed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hojskolerne.dk

Hvad er gennemsnitsalderen på en højskole?

De fleste kursister er mellem 19-28 år. Vi har en lidt højere gennemsnitsalder end nogle andre højskoler; den ligger på omkring 23 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kalohojskole.dk

Hvorfor tager folk på højskole?

Hvorfor tage på højskole? Et højskoleophold kan give dig en ny vinkel på tingene. Du vil møde nye mennesker – også nogen, der er helt anderledes end dem, du plejer at omgås. Der vil være spændende fag og foredrag, der kan give dig nye inputs og inspiration.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hojskolerne.dk

Hvor mange dropper ud af højskolen?

Frafaldsrisikoen på de videregående uddannelser falder med højskole- ophold for unge fra ikke-uddannelsesvante hjem med ca. 15 %, og på universitetsbachelor- uddannelserne er faldet på ca. 33 % efter ét års og ca. 23 % efter to års studier.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hojskolerne.dk

Kan man få penge tilbage fra højskole?

Melder du fra inden 4 uger før kursusstart, får du refunderet det indbetalte beløb. Ved framelding senere end 4 uger, men en uge inden kursusstart, refunderes beløbet minus 1000 kr. Fra en uge inden kursusstart, og hvis kurset er startet, tilbagebetales beløbet ikke.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på krogerup.dk

Hvad er forskellen på efterskole og højskole?

De har ikke det samme sigte. Efterskolerne tager over efter folkeskolen og forældrene og bliver en del af elevernes lovpligtige skolegang. Højskolerne til-byder voksne mennesker en personlig udvikling og en bred faglig viden, forklarer hun.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Er der eksamen på højskole?

En højskole er en kostskole, hvor du bor og har undervisning indenfor de fag og emner, der interesserer dig. Der er ingen eksamen, og der kræves ingen bestemte forudsætninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hojskolerne.dk

Er der vinterferie på højskole?

Der er undervisning i folkeskoleferier som fx efterårs- og vinterferien. Helligdage er undervisningsfri på samme måde som i weekenderne, hvor eleverne selv tager initiativ til at skabe nogle gode aktiviteter med og for hinanden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vallekilde.dk

Hvad er meningen med en højskole?

Højskole er mange ting. Det er et samfund, hvor unge mennesker lærer, spiser og bor sammen. I følge Højskoleloven er højskolens formål at tilbyde undervisning og samvær på kurser, hvis hovedsigte er livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nordfyns.nu