Er der skat på drikkepenge?

Drikkepengene er skattepligtig B-indkomst for den enkelte medarbejder, og medarbejderne er selv ansvarlige for afregning af skat. Hvis en arbejdsgiver administrerer den fælles pulje for drikkepengene, så vil arbejdsgiveren blive ansvarlig for indeholdelse og afregning af A-skat og AM-bidrag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på horesta.dk

Er drikkepenge skattepligtig?

Uanset om drikkepenge modtages direkte fra en kunde eller udbetales via en arbejdsgiver, er de skattepligtige for modtageren. Det betyder, at den servicemindede medarbejder, der modtager drikkepenge for sin gode ydelse, skal betale skat af beløbet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på thehost.dk

Er der moms på drikkepenge?

Drikkepenge, der er ydet til serveringspersonale ud over den serveringsafgift, der er indkalkuleret i den almindelige salgspris, skal ikke medregnes i momsgrundlaget. Hvis drikkepengene derimod har karakter af et obligatorisk pristillæg i form af en betjeningsafgift, indgår drikkepengene i virksomhedens momsgrundlag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tax.dk

Hvad betaler man i drikkepenge?

Du bør altid give drikkepengene i kontanter - så er du sikker på, at de ender hos den, der har hjulpet dig. Restauranter, barer og caféer: Er der ikke inkluderet et servicegebyr på regningen, giver man sædvanligvis 5-10 %. På finere restauranter bør du give op til 15 %. Taxaer: Her er det normalt at runde op.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spies.dk

Hvordan bogfører man drikkepenge?

Alle former af drikkepenge er principielt set skattepligtige. Men der er arbejdsmarkedsbidraget (8 %) til forskel, om pengene modtages direkte fra kunden eller passerer arbejdsgiverens økonomi. Tjenere og andre, der modtager drikkepenge i forbindelse med deres arbejde, er skattepligtige heraf.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bdo.dk

Skattely for begyndere! - Hvordan slipper danske mangemillionærer for at betale skat?Hvor mange procenter giver man i drikkepenge?

Du bør altid give drikkepengene i kontanter - så er du sikker på, at de ender hos den, der har hjulpet dig. Restauranter, barer og caféer: Er der ikke inkluderet et servicegebyr på regningen, giver man sædvanligvis 5-10 %. På finere restauranter bør du give op til 15 %.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spies.dk

Hvor mange procent i drikkepenge?

Det er altid bedre at give lidt for meget end at give lidt for lidt i drikkepenge. Som en grundregel er alt under 10% nærmest en fornærmelse, så er det bedre at lade helt være. Husk på du sjældent kan betale for mange drikkepenge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på annevibekerejser.dk

Hvordan fungerer drikkepenge?

»Drikkepenge er en frivillig betaling for en service, der ligger over middel. Man skal ikke give drikkepenge i forventning om en god service, men bagefter som en anerkendelse af, at man har fået en god behandling,« siger han.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Kan man trække drikkepenge fra?

Det fremgår af SKATs juridiske vejledning. Hvis drikkepengene i første omgang afleveres til arbejdsgiveren, skal de indtægtsføres i dennes regnskab. Det gælder også, selvom pengene efterfølgende udbetales til medarbejderne igen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bdo.dk

Hvordan regner man drikkepenge ud?

På restauranter og cafeer forventes man at lægge 10 procent af beløbet, måske lidt mere på finere steder. Restauranten beregner sig ikke selv serviceafgift på regningen. I taxaen behøver man ikke give ekstra. Drikkepenge kan meget vel blive betragtet som en fornærmelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyllands-posten.dk

Hvordan beskattes drikkepenge?

Drikkepenge, der deles mellem personalet

De ansatte, der modtager mere fra fælleskassen, end de selv har modtaget fra kunderne, skal beskattes af det fulde beløb fra fælleskassen. Det er B-indkomst, og den enkelte skal selv give Skatteforvaltningen oplysninger om denne indtægt fx gennem skattemappen på skat.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tax.dk

Hvornår giver man drikkepenge?

I dag forventes det ikke, at du giver tjeneren drikkepenge, når du har fået serveret et godt måltid på en restaurant. Til gengæld var det før 1969 fast kutyme, at restaurantgæster lagde 15 procent til regningen i drikkepenge. Dengang var det nemlig drikkepengene, som tjenerne primært levede af.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spiir.dk

Hvorfor giver man drikkepenge i USA?

Det er meget vigtigt, at give drikkepenge på restauranter i New York, da drikkepenge udgør en betydelig del af tjenernes løn. Det er meget almindeligt, at ansatte på restauranter bliver betalt mindre end minimumslønnen, og det forventes at drikkepengene kan gøre det op for den meget lave løn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på newyorkcity.dk

Kan man få drikkepenge skattefrit?

Drikkepenge, der deles mellem personalet

De ansatte, der modtager mere fra fælleskassen, end de selv har modtaget fra kunderne, skal beskattes af det fulde beløb fra fælleskassen. Det er B-indkomst, og den enkelte skal selv give Skatteforvaltningen oplysninger om denne indtægt fx gennem skattemappen på skat.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tax.dk

Er det normalt at give drikkepenge i Danmark?

Drikkepenge blev formelt afskaffet i Danmark i 1969. Det skete som følge af en ændring af overenskomsten for tjenere. Ændringen betød, at der i stedet for drikkepenge imellem gæst og tjener blev lagt et beløb oven i regningen, som sikrede tjenerne løn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på euroman.dk

Hvor meget betaler man i drikkepenge i USA?

I USA og Canada giver man oftest drikkepenge til både guiden og chaufføren på arrangerede udflugter. 10-15% af turens pris eller et par dollars for kortere distancer. I de fleste mellem- og sydamerikanske lande er der medregnet drikkepenge i den samlede regning på restauranter og barer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jysk-rejsebureau.dk

Er det normalt at give drikkepenge i Tyskland?

I Tyskland er det frivilligt, om man vil give drikkepenge. Hvis du er tilfreds med serveringen på restauranten, kan du runde op med 5-10 %.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på albatros-travel.dk

Hvor meget giver man i drikkepenge i Prag?

I Tjekkiet er det en god ide at give drikkepenge. Normalt forventes det, at man runder op på regningen. Taxichauffører og restauranter forventer dog generelt et tillæg på 10 procent.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på travelmarket.dk

Hvor meget giver man i drikkepenge i Paris?

Det er almindeligt, at der bliver lagt service charge på regningen ved restaurantbesøg i Frankrig. Hvis du er tilfreds med serveringen, er det god stil at runde op med yderligere 5-10 %. Taxachauffører forventer drikkepenge, så du kan evt. runde op til nærmeste hele euro.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på albatros-travel.dk

Hvorfor kalder man det drikkepenge?

Drikkepenge var oprindeligt til at forsøde livet med

Før i tiden fik mange oftest ikke andet end vand til deres mad, men med lidt drikkepenge på lommen kunne det blive til en øl og måske endda en dram til maden. Drikkepenge var altså penge til at drikke for og til at forsøde livet med.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvad får en græsk stuepige i løn?

Grækenland. Stuepigen: Man siger typisk 2 euro (ca. 14 kr.) pr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livsstil.tv2.dk

Hvad giver man i drikkepenge i Thailand?

Når I tager en taxa, runder man totalbeløbet op til nærmeste 5 eller 10 THB. På restauranter giver man omkring 10% - 15% i drikkepenge, det er dog ikke nødvendigt ved gadekøkkener og lignende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på uniquetravel.dk

Hvor meget giver man i drikkepenge i London?

Drikkepenge i England (London)

På restauranter er det normalt at give 10-15% af regningen. Du kan bede om at få sat en service charge på 10-15% oveni, og så kører det hele af sig selv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsegear.dk

Hvad giver man i drikkepenge London?

I London er det dog meget lig Danmark. Det forventes ikke, at du giver drikkepenge, og for personalet, er det noget, de bliver oplært i at skulle gøre sig fortjent til. Derfor kan du også typisk forvente en god service - næsten ligemeget, hvor du spiser henne af i London midtby.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsegear.dk