Der findes ikke gul feber i Vietnam, så vaccination anbefales ikke ved rejser udelukkende til Vietnam.
Hvilke lande har gul feber?
Gul feber forekommer i store dele af Afrika og Sydamerika. Disse lande befinder sig i et bælte omkring ækvator fra 15° nord til 15° syd. Sygdommen findes således ikke i Danmark eller andre steder i Europa. I Sydamerika har sygdommen i de seneste år spredt sig til et større område end før.
Hvilke vaccinationer har Vietnam?
Inden afrejse til Vietnam anbefales det, at du som minimum vaccineres mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe, samt at du konsulterer lægen angående malaria. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du også vaccineres mod Hepatitis B og Japansk Hjernebetændelse.
Er der denguefeber i Vietnam?
Man ser flest tilfælde i det centrale og sydlige Vietnam, men feberen observeres over hele landet, også i Hanoi.
Er der mange myg i Vietnam?
Der er lav risiko for malaria (vivax og falciparum) i hele landet. I de større byer, i Red River-deltaet, i Mekong-deltaet og i de flade kystområder i den centrale del af landet er der normalt ingen risiko. Som forebyggelse foreslås værnemidler mod myg.
Hvilke vacciner har jeg brug for til Vietnam og Cambodja? - Udforske Sydøstasien
Hvad skal man huske, når man rejser til Vietnam?
De fleste danskere har ingen problemer under besøg i Vietnam. Du bør dog være opmærksom pga. risikoen for lomme- og tasketyverier samt trafikulykker især om aftenen i de større byer. Brug din sunde fornuft og vær opmærksom på mistænkelig adfærd, som du ville være det, hvis du var i Danmark.
Er der malaria i Hanoi?
Der er principielt malaria i hele Vietnam, bortset fra de store byer. Højrisikoområder, er grænseområdet mod Cambodia. I disse områder bør man tage forebyggende medicin.
Er gul feber og dengue det samme?
Denguevirus er i familie med det virus, som giver gul feber. Der findes fire undergrupper af denguevirus, som ligner hinanden, men som dog ikke beskytter mod hinanden, hvis man har haft dem.
Hvornår skal man vaccineres mod gul feber?
Vaccination består af en injektion. Den skal gives senest 10 dage før indrejse i et land med gul feber og beskytter hele livet.
Er Japansk Hjernebetændelse farligt?
Infektionen kan give en livstruende hjernebetændelse. Ca. 30% af voksne med symptomer vil dø af sygdommen, og op til 50% af de overlevende har varige neurologiske mén.
Hvornår skal man vaccineres mod denguefeber?
Vaccination mod Denguefeber
med 3 måneders interval, men som udgangspunkt skal man kun have én dosis 2-4 uger inden afrejse. Den anden dosis må tidligst gives 3 måneder efter den første dosis, og kun hvis eller når man igen skal rejse til områder med risiko for Denguefeber.
Er der gul feber i Indien?
Der findes ikke gul feber i Indien, så vaccination anbefales ikke ved rejser udelukkende til Indien. Myndighedernes krav til gul feber vaccination er komplekse. Vejledende er der krav om gul feber vaccination og certifikat, hvis man ankommer fra et land, hvor gul feber findes (Afrika og Sydamerika).
Hvordan smitter gul feber?
Hvordan smitter Gul feber
Smitten kan overføres til et menneske ved myggestik, hvis myggen inden har stukket en inficeret abe eller et inficeret menneske. De myg, der overfører virus, stikker især om dagen.
Hvilke vacciner skal man have til Vietnam?
Vaccination, Vietnam
arrangeret turistrejse 1 – 4 uger) anbefaler Statens Serum Institut at man vaccineres mod følgende sygdomme: Difteri, Hepatitis A og Stivkrampe.
Kan gul feber helbredes?
Der findes ingen egentlig behandling af gul feber, men man kan forsøge at afbøde konsekvenserne af skade på leveren, nyresvigt, væskemangel og tendens til blødninger.
Er der gul feber i Thailand?
Der findes ikke gul feber i Thailand, så vaccination anbefales ikke ved rejser udelukkende til Thailand. Myndighederne har dog krav om gul feber vaccination og certifikat, hvis man er over 9 mdr. gammel og ankommer fra et land hvor gul feber findes (Afrika og Sydamerika).
Er gul feber og malaria det samme?
Sygdommen er således stærkt underrapporteret. 90% af risikoen for gul feber er ganske som malaria relateret til det afrikanske kontinent, hvor 500 mio. mennesker lever i gul feber-områder (Figur 1 ).
Hvilke vacciner til Asien?
Ved rejser til Asien og Mellemøsten bør man som udgangspunkt være vaccineret mod difteri og stivkrampe samt hepatitis A. Ved længere ophold vil det mange steder være relevant med vaccination mod hepatitis B og tyfus plus eventuelt mod rabies og tuberkulose.
Er der denguefeber i Thailand?
Hvor forekommer dengue feber? Dengue feber forekommer i tropiske og subtropiske områder i mere end 100 lande, og er altså en af de virusser, der er mest udbredt på verdensplan. Risikoen for smitte er størst i Asien og særligt i lande i Sydøstasien: Thailand, Vietnam, Malaysia, Singapore, Indonesien.
Er deet farligt?
DEET er et middel, der påvirker nervesystemet på pattedyr og insekter. Det betyder, at DEET er det mest effektive middel mod myg, men det anbefales, at midlet bruges med omtanke, da det er en gift. Hvis du har brug for et myggemiddel til det danske klima, er det ikke DEET, du skal vælge.
Er gul feber og japansk hjernehindebetændelse det samme?
Japansk hjernebetændelse (JE) skyldes infektion med Japansk Encephalitis Virus (JEV), som er et flavivirus i familie med gul feber virus. JEV findes primært hos grise og vandfugle, men kan overføres til mennesker via stik af myg tilhørende arten Culex.
Er det sikkert at rejse til Vietnam?
Vietnam er generelt et meget sikkert land at rejse i. Man behøver ikke at bekymre sig om vold, røverier eller lignende, hvad enten man befinder sig i travle gader eller bjergrige områder. De lokale myndigheder holder ekstra øje med udenlandske turister.
Hvor mange turister dør af malaria?
WHO estimerer, at der i 2020 var 241 millioner smittetilfælde og 627.000 malariadødsfald fordelt på 85 lande. Hovedparten af de smittede og døde var børn under 5 år i Afrika. ”Det tragiske er, at der slet ikke behøvedes at dø så mange af malaria hvert år.
Hvornår skal man vaccineres mod Japansk Hjernebetændelse?
Vaccination mod japansk hjernebetændelse kan overvejes til børn over 2 måneder og voksne, som primært opholder sig i risikoperioden, i transmissionszonen, i mindst fire uger. Der er størst risiko ved ophold i fugtige landområder med grisehold og vadefugle. Ved ophold i byområder er der normalt ringe risiko.