»Det er et rygte, som ikke vil dø, men det har ikke noget på sig. Der er altså ikke svinefedt i softice. « Til gengæld er der masser af luft i isen, og det er en af hemmelighederne bag softice, der faktisk er en slags halvfærdig is.
Hvad indeholder softice?
Produktinformation. SKUMMETMÆLK, sukker, glykosesirup, VALLEPULVER, uhærdet vegetabilsk olie (kokos, shea), emulgator/stabilisatorsystem (E472b, E471, E415, E412, E407), naturlig aroma.
Hvorfor må man ikke spise softice?
Du risikerer, at din softice eller vaffel med tre kugler er en bakteriebombe. Is er nemlig et højrisikoprodukt for bakterier, fordi de trives godt i mælkeproduker. Dårlig hygiejne i iskiosken kan føre til sygdomsfremkaldende bakterier så som tarmbakterier, der kan give dig både opkast og diarré.
Hvorfor bliver softice grynet?
Kører du isen for længe, kan den godt blive grynet – frys den i stedet ned et par timer, hvis den altså ikke skal spises med det samme. Hæld den færdige is i en beholder, og sæt den i fryseren, til den skal serveres.
Hvad er forskellen på softice og flødeis?
Softice er et “lettere” valg end en gammeldags, fordi softice oftest ikke er lavet af fløde, men derimod af blandt andet mælkepulver og sukker. Softice er derfor et godt valg for dig i isboden, hvis det er mængden af kalorier, som afgør valget mellem softice og en gammeldags.
Hemmeligheder bag min yndlings softice
Er sorbet sundere end flødeis?
Sodavandsis og sorbet er nemlig de mindst usunde is, du kan spise på grund af det lave fedtindhold. Faktisk er der cirka fem gange så meget fedt i en flødeis som i en sodavandsis, siger diætisten. Der er dog sukker i det meste is, medmindre du direkte køber en sukkerfri is.
Hvor meget feder softice?
100 gram softice indeholder 146 kcal fordelt på 2,8 gram protein, 5 gram fedt, 21,8 gram kulhydrat og 0,4 gram kostfibre - se kilde. Se også kalorieindhold i forskellige mængder softice. Energifordeling for softice: 60,5 E% kulhydrat, 31,2 E% fedt, 7,8 E% protein, 0,6 E% kostfiber - se cirkeldiagram.
Hvad er forskellen på parfait og is?
Forskellen på is-creme og parfait (og gelato) har med tilberedningsmetoden at gøre – i klassisk is-creme tilsættes fløde og mælk og varmes op, mens parfaiten forberedes kold.
Hvem har opfundet softice?
Softice kommer fra USA og blev populært sidst i 1930erne. Der er delte meninger om, hvem der opfandt softice. Det siges, at den første softice-maskine blev patenteret i 1926 af Charles Taylor fra Buffalo, New York.
Kan man fryse softice mix?
BEMÆRK: Softicemix må ALDRIG opbevares i direkte sol og aldrig udsættes for temperaturer over 25 grader. Må ej heller fryses.
Hvor kold skal softice være?
Temperaturen på softice skal være 1-5 grader om morgen.
Kan man lave softice i en slushice maskine?
Slush ice maskinen kan også producere softice, milkshake, smoothies og ice cappuccino.
Hvor mange kalorier er der i en kugle flødeis?
1 stor kugle flødeis vejer 50 gram og indeholder 99 kalorier fordelt på 2 gram protein, 5 gram fedt og 11,4 gram kulhydrat - se tabellen. 100 gram is indeholder 198 kcal fordelt på 4 gram protein, 10 gram fedt og 22,9 gram kulhydrat - se kilde. Se også kalorieindhold i forskellige mængder is.
Hvilken softice mix er bedst?
Mathilde Softice mix er den bedste mix man kan få når man taler UHT mix. Den har en frisk og cremet smagt.
Hvordan er softice lavet?
Det er bare vaniljeis og piskefløde, der piskes sammen til en ensartet cremet masse uden klumper. Så det er faktisk fuldstændig som navnet softice antyder, nemlig blød is. Lige så snart softicen er lavet skal den enten sprøjtes ud i en vaffel, et bæger eller en lille skål, da den smelter hurtigt.
Hvor mange liter softice pr. person?
Laver man selv softice som portioner eller som tilbehør til kage/ frugt beregner man ca. 100 – 120 g pr. person (2 liter softicemix = ca. 16-18 personer).
Er softice dansk?
Softice er en cremet, luftpisket is af amerikansk oprindelse med højt indhold af emulgeringsmidler, fx lecitin eller æg.
Hvad koster en softice maskine?
Carpigiani XVL 1 P/SP softicemaskine
217.500,00 kr./stk.
Hvem opfandt flødeis?
Den moderne is blev opfundet i Italien, muligvis inspireret af opskrifter, som Marco Polo hjembragte fra Kina. Nogle kilder tilskriver dens udbredelse midt i 1500-tallet til Caterina de' Medici og hendes kok Ruggeri, som hun tog med til Frankrig, da hun blev gift.
Er gelato sundere end flødeis?
Gelato indeholder kun 2-9 % fedt, mens den klassiske is indeholder 18-30% fedt. Gelato indeholder kun 25-35% luft, hvorimod almindelig is indeholder op til 65% luft. Det vil sige – jo mindre luft, des mere får man for pengene. Gelato indeholder kun halvdelen af det antal kalorier almindelig klassisk flødeis indeholder.
Kan man lave is uden æg?
Det er faktisk muligt at lave is, der er både rig og silkeblød, helt uden æg. Tricket ligger i at bruge et par nøgleingredienser, som du sikkert allerede har i dit køkken: majsstivelse og flødeost.
Hvad er forskellen på italiensk og dansk is?
Forskellen på dansk og italiensk is er, at isen i Italien for det meste er hjemmelavet og mere fedtfattig en dansk flødeis. Konsistensen er mere cremet og blød, lidt alla dansk softice/sorbet.
Hvad er den sundeste snack?
Hvis du gerne vil have sunde, mættende snacks til rådighed, så skær æbler, pærer, melon, appelsin, nektarin, og hvad der ellers smager godt i skiver, og fordel i poser som du opbevarer på køl. Så er der altid frisk frugt til at have med på farten eller på arbejde, og som du rent faktisk får spist.
Hvad er den sundeste is?
Filuren er galleriets sundeste is, da den kun indeholder 77 kalorier per 100 gram, og da den kun vejer 52 gram giver det et kalorieindhold på 40 kalorier per is. Astronauten er en læskende klassiker.
Hvor kold er softice?
Men i stedet for at pakke den i pakker, og fryse den ned til minus 18 grader, så hældes softice, der er cirka minus 4 grader kold, op i vafler og spises,« fortæller Anders Ola Karlsson.